Geoteknik Grundlaggningsteknik Vagbyggnad Jarnvagsbyggnad Dammbyggnad Geoskills Nyheter

Ludvig avslutar sin utbildning med att skriva sitt examensarbete för oss!

Under hösten har vi på GeoSkills haft nöjet att ha Ludvig från LTU som har skrivit sitt examensarbete för vårt företag. Vi är ännu gladare att kunna meddela att Ludvig kommer att börja hos oss som Geotekniker efter han har tagit sin examen som Civilingenjör inom väg och vatten med inriktning jord och berg.

Ludvig har sedan mars 2021 jobbat som timanställd för oss och arbetade på många av våra stora som små projekt under sommaren. Under sin tid hos oss har han visat ett stort intresse för fältarbete och problemlösning, vilket är anledningen till att han valde jord och berg inriktningen. Ludvig har även en friluftsbakgrund och brinner för geotekniska problem.

Under studietiden har det mest intressanta för Ludvig varit masterinriktningskurserna som har gett honom djupgående kunskaper inom geoteknik och tillämpningsområden som grundläggningsteknik, väg- och järnvägsbyggnad, dammbyggnad, och projektledning.

Tillsammans med Tommy från GeoSkills har Ludvig skrivits sitt examensarbete som är en utvärdering av CPT-resultat med hjälp av bland annat signalbehandlingsmetoder. Syftet med denna studie är att få ut mer information i CPT-data. Examensarbete kommer att publiceras på Luleå tekniska universitets hemsida.

Nu börjar Ludvigs resa som yrkesverksam geotekniker tillsammans med oss på GeoSkills och det ser vi fram emot!